miercuri, 26 octombrie 2016

Castane cu ciocolata









INGREDIENTE

40gr unt sau 1-2 linguri de ulei,200gr faina,1/2 plic de praf de copt,coaja de lamaie sau portocala rasa,un praf de sare,2 oua,1 pliculet de zahar vanilat,50gr zahar,bilute de ciocolata,ulei pt prajit,zahar pudra pt ornat(optional)


MOD DE PREPARARE

Se pune intr-un castron faina,ouale,zaharul,untul,zaharul vanilat,sare,coaja de lamaie sau portocala rasa si praful de copt.
Se amesteca bine toate aceste ingrediente apoi se adauga bilutele de ciocolata,asezam aluatul pe o suprafata infainata.Mai framantam cateva minute pana devine un aluat compact si consistent.Lasam cateva minute aluatul apoi formam un cordon de cca 2 cm de aluat pe care il taiem in bucatele de marimea unei nuci.





Se da apoi o forma rotunda.
Se pune uleiul la incalzit,dar sa nu fie prea incins sa nu se arda.
Se prajesc pe rand la foc mic pana se auresc frumos si se ridica la suprafata.





Se pudreaza cu zahar cand se racesc.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu