vineri, 26 februarie 2016

Destinatii turistice extice

Tanzania-este poate cea mai uluitoare tara din Africa deoarece aici ve-ti gasi o varietate mare de peisaje,istorie,oameni si viata salbatica.Ca sa te indragostesti la prima vedere de Africa este de ajuns sa te gandesti doar la plajele cu corali din Zanzibar,la rocile ascutite de pe Rift Valey,la raiul din Craterul Ngorongoro,la sanctuarul din Lake Manyara,toate acestea fiind minunate opere de arta ale naturii.
Peisajele exotice din Tanzania ofera tot atata relaxare,pe cat de multa aventura si exaltare safarului din savana.
Stiati ca safari in limba swahili inseamna "calatorie",dar in engleza a devenit un sinonim pentru aventura de cunoastere a vietii salbatice din Africa."A MERGE IN SAFARI"este si va ramane o experienta fascinata.
Turismul s-a dezvoltat explosiv in ultimii ani in Tanzania,aproape un sfert din suprafata tarii fiind cedata parcurilor nationale si rezervatiilor de vanatoare.La acestea adaugati plajele albe si splendide din Zanzibar.
Parcul National Kilimanjaro este situat langa orasul Moshi,in nordul Tanzaniei.Muntele Kilimanjaro se ridica peste campiile aride culminand la inaltimea de 5895m.
Parcul National Tarangire este situat in apropiere de Arusha,in nordul Tanzaniei,si se intinde pe o suprafata de 2850 kmp de-a lungul raului Tarangire.Este unul dintre cele mai putine parcuri vizitate in Africa.Ofera peisaje cu baobabi si paduri de salcam si este renumit pentru populatia impresionata de elefanti si de feline.
Craterul Ngorongoro este un mic colt de rai unde s-a pastrat un mare numar de animale,printre care antilope gnu,zebre,gazele,bivoli,elefanti,hipopotami,lei,gheparzi,leoparzi si stoluri mari de flamingo roz.
Rezervatia Lake Manyara are o suprafata de 325 kmp din care 231 kmp sunt ocupati de Lacul Manyara,iar restul,in cea mai mare parte de campii inundate,paduri de smochin,salcam si mahon.Atractia parcului o constituie leii cataratori.
Zanzibar este un arhipelag langa coasta de est africana,fiind alcatuit dintr-0 serie de insule mici si doua mari:insula Zanzibar,ce are o suprafata de 1.658 kmp si insula Pemba,de 984 kmp.Farmecul exotic al Zanzibarului a captivat calatorii de pretutindeni.Aici gasiti plaje fine cu nisipuri albe,recifuri de corali si o istorie interesanta de mai bine de 2000 de ani.A avut legaturi comerciale cu Arabia si p
Persia.
JAMAICA-este una dintre cele mai mari insule din Caraibe.Cand auzi de Jamaica iti apare in minte Bob Marley ,romul si bobul.Muzica este sinonima cu Jamaica,fie ca este vorba de rock,raggae sau raggaeton.In centrul istoric Kingston,piatetele giorgiene si vilele elegante sunt invaluite in ritmuri "soca"si jazz.Capitala Kingston este primul loc in care sosoesc oamenii de afaceri.Aflata pe coasta de est a insulei,orasul ofera hoteluri de afaceri de prima mana,magazine de cumparaturi selecte,distractii si locuri de luat masa de calitate.Principalele zone turistice se afla in nord-estul insulei,din cauza plajelor mai bune.Montego Bay este probabil cea mai cunoscuta statiune,dar si Negril,aflata mai la vest,cu hoteluri joase si palmieri inalti.
Principalele atractii turistice:
-Port Royal in Kingston
-delfinii in Dolphin Cove din Ochi Rios
-Montego Bay
-Gradina Botanica Parcul Shaw
-muzeul in aer liber Parcul Columb
-spitalul indragostitilor
-carnavalele de pe strazile jamaicane
-traseele pe Muntii Albastri
-reteaua labirintica de pesteri



MEXIC e situat in extermitatea nordica a Americii Latine,fiind marginita de Statele Unite la nord si de Belize si Guatemala in sud.Fiind o republica federala numele oficial a tarii este Statele Unite Mexicane.Capitala Mexicului e una din cele mai mari metropole din lume,un oras caracterizat prin agitatie,zgomot,aer poluat,parcuri verzi si palate.Capitala este centrul cultural,geografic si politic al Mexicului,fiind construita pe ruinele capitalei antice a aztecilor,Tenochtitlan.
UNESCO a declarat doua zone din Mexic ca si patrimoniu mondial:Centrul istoric  unde sunt situate cladirile istorice si religioase si Catedrala Metropolitana,una din cele mai impresionante structuri arheologice.
Principalele atractii turistice ale orasului sunt:plonjorii de pe stanca Quebrada,Piata Zocalo,Coasta Pie de la Cuesta,Portul Marquez,Fortul Alvarez,Procesiunea Traditionala de Craciun si Teatrul in aer liber Sinfonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu