miercuri, 18 ianuarie 2017

Negresa

Ingrediente:
-i cana lapte(250 ml)
-1 si 1/2 zahar(300 gr)
-1 cana faina(300 gr)
-200 gr unt
-3 linguri cacao
-1 praf de copt
-3 oua

Mod de preparare:
Se pune intr-o caratita pe foc untul,laptele,zaharul si cacao si se lasa la foc mic pana cand se omogenizeaza compozitia.Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.Pastram deoparte cateva linguri pe care le vom folosi pentru glazura.



Cand s-a racit se adauga galbenusurile,faina si praful copt si se incorporeaza.




Se bat si galbenusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute.Nu trebuie lasata mai mult decat trebuie pentru ca negresa nu va mai fi moale si umeda ci va deveni uscata.
Dupa coacere o lasam sa se raceasca.
Glazuram prajitura,fie cu glazura pe care am oprit-o la inceput din compozitei,fie topim 100 gr ciocolata impreuna cu doua linguri de ulei.
Cat glazura este calda,preseram nuca de cocos si taiem negresa in forma de romburi sau patrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu